Power over Ethernet (PoE) -injektorit ovat laitteita, jotka mahdollistava sähkövirran syöttämisen Ethernet-kaapelin kautta esim. valvontakameroille, langattomille tukiasemille, jne. PoE-injektorien ominaisuudet voivat vaihdella tuotemallien ja valmistajien välillä, mutta yleisesti ottaen PoE-injektorit tarjoavat seuraavat ominaisuudet:

  • Sähkövirran syöttö Ethernet-kaapelin kautta: PoE-injektorit mahdollistavat sähkövirran syöttämisen samaan kaapeliin, jota käytetään myös tiedonsiirtoon, mikä vähentää asennuksen ja kaapeloinnin monimutkaisuutta.
  • Standardit: PoE-injektorit noudattavat erilaisia standardeja, kuten IEEE 802.3af, IEEE 802.3at (PoE+) tai IEEE 802.3bt (PoE++), jotka määrittelevät sähkövirran maksimimäärän ja laitetyypit, joita voidaan käyttää.
  • Virtapistokkeet ja liitännät: PoE-injektorit voivat tarjota erilaisia virtapistokkeita ja liitännöitä erilaisille laitteille, kuten laitetyypistä riippuen esimerkiksi RJ-45-liittimet, jotka ovat yleisiä Ethernet-laitteissa.
  • Tehonhallinta: Joissakin PoE-injektoreissa voi olla ominaisuuksia tehonhallinnasta, kuten mahdollisuus seurata ja hallita syötettyä sähkövirtaa eri laitteille.

On tärkeää tarkistaa PoE-injektorin tarkat tekniset tiedot ja yhteensopivuus vaadittujen laitteiden kanssa ennen tuotteen valintaa.